Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Boonie M05 metsäkuvio



Suomen armeijan malli booniesta, intistä tutummin Timppahattu, seikkailuhattu tai seikkailijan hattu on tyylikkäästi pelkistetty malli jenkkien versiosta. Virallinen SA malli ilman lisäyksiä.

Booniehan on lierihattu, joka kehitettiin alun perin toisen maailmansodan jälkeen sotilaskäyttöön. Tunnetuksi sen tekivät USA:n erikoisjoukot Vietnamin sodan aikana, jossa sen muoto sulautui hyvin viidakon epäsäännöllisiin kuvioihin. Sittemmin moni maa on ottanut boonien käyttöön. Niin myös Suomen puolustusvoimat. M05 digicamo -kuosilla varustettuna lierikko on erittäin hyvä naamiointiväline Suomen metsiin.

Maanpuolustuskorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan lakin lieri suojaa käyttäjää paitsi säältä myös putoavilta kuusen neulasilta.

Koot (suositeltu pään ympärys cm):

S = 54-56
M = 57-59
L = 60-62
XL = 63-65

Koot ovat reiluja ja säätövarakin suurempi kuin tuo 3 numeroa. Kokotaulukon mukaan valittuna lakki istuu asiaan kuuluvan väljästi ja se kiristetään päähän takana olevalla kiristyksellä. Lakkien fyysinen mitta on aina sentin suurinta suositusmittaa isompi, joten jos olet rajalla ja haluat napakan lakin, pienempikin koko mahtuu kyllä.

Materiaalit: 50% polyesteri, 50% puuvilla

M05 kuosi oli pitkään suojattu. M05-kuvion kehittämiseen käytettiin paljon aikaa ja rahaa ja sitä voidaan pitää Suomen ensimmäisenä "oikeana" maastokuviona. Vanha M62 "pellepuku" ei kovin erikoinen naamiointiominaisuuksiltaan ollut.

Hinta:37.50 €

Vaihtoehdot

TuoteVarastosaldo
54-56 (S)48 kpl
57-59 (M)209 kpl
60-62 (L)80 kpl
63-65 (XL)16 kpl

Suosittelemme myös

Mil-Tec sadeasu, eri värejä

miltec_sadeasu_oliv1.jpg&width=280&height=500
Kevyt kaksiosainen sadeasu. Edullinen ja simppeli vaihtoehto sateelta suojautumiseen. Asu on helppo pakata mukaan ja heittää päälle tarpeen vaatiessa.
Takissa kaulukseen piiloitettava huppu ja etupuolella kaksi taskua. Housuissa kuminauhvyötärö ja nepparilla kavennettavat lahkeensuut. Mukana kuljetuspussi..
Hinta: 24.95 €

SA kauluslaatat, pari, käyttämätön ylijäämä

Kauluslaatat_1-16.jpg&width=280&height=500
Ommeltavat SA-kauluslaatat armeijan harmaisiin eivät esittelyjä kaipaa. Jotka ostavat, tietävät mitkä haluavat. Laatat myydään pareittain vasen ja oikea. 
Tuotteen valinta numerolla.
Käyttämätöntä Suomen armeijan ylijäämää. Laatat leikataan sopivaan kokoon.
Hinta: 5.75 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »