Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Boonie M05



Suomen armeijan malli booniesta, intistä tutummin Timppahattu, seikkailuhattu tai seikkailijan hattu on tyylikkäästi pelkistetty malli jenkkien versiosta. Virallinen SA malli ilman lisäyksiä.

Booniehan on lierihattu, joka kehitettiin alun perin toisen maailmansodan jälkeen sotilaskäyttöön. Tunnetuksi sen tekivät USA:n erikoisjoukot Vietnamin sodan aikana, jossa sen muoto sulautui hyvin viidakon epäsäännöllisiin kuvioihin. Sittemmin moni maa on ottanut boonien käyttöön. Niin myös Suomen puolustusvoimat. M05 digicamo -kuosilla varustettuna lierikko on erittäin hyvä naamiointiväline Suomen metsiin.

Maanpuolustuskorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan lakin lieri suojaa käyttäjää paitsi säältä myös putoavilta kuusen neulasilta.

Koot (suositeltu pään ympärys cm):

S = 54-56
M = 57-59
L = 60-62
XL = 63-65

Koot ovat reiluja ja säätövarakin suurempi kuin tuo 3 numeroa. Kokotaulukon mukaan valittuna lakki istuu asiaan kuuluvan väljästi ja se kiristetään päähän takana olevalla kiristyksellä. Lakkien fyysinen mitta on aina sentin suurinta suositusmittaa isompi, joten jos olet rajalla ja haluat napakan lakin, pienempikin koko mahtuu kyllä.

Materiaalit: 50% polyesteri, 50% puuvilla

M05 kuosi oli pitkään suojattu. M05-kuvion kehittämiseen käytettiin paljon aikaa ja rahaa ja sitä voidaan pitää Suomen ensimmäisenä "oikeana" maastokuviona. Vanha M62 "pellepuku" ei kovin erikoinen naamiointiominaisuuksiltaan ollut.

Hinta:37.50 €

Vaihtoehdot

TuoteVarastosaldo
54-56 (S)60 kpl
57-59 (M)242 kpl
60-62 (L)99 kpl
63-65 (XL)16 kpl

Suosittelemme myös

SA M05 varsikenkä, II-laatu

sa_m05maiharit2.JPG&width=280&height=500
SA M05 varsikenkä, eli tutummin intin maiharit. Normaalisti näitä ei toimiteta kuin armeijan käyttöön, eli kyseessä on siis ns. "valtion virallinen".
Intin varsikenkä on tehty kovaan menoon. Paksu joustava nahka kestää hyvin kulutusta ja huollettuna vielä paremmin. Pohjan kumi on pitävää ja kuvioitu..
Hinta: 159.00 €

BW saapassyylinki, puuvilla, käyttämätön ylijäämä

bw_bamasyylinki_ylij1.JPG&width=280&height=500
Tuttu ja turvallinen syylinki saappaaseen. Tämä on samankaltainen kuin ruotsin armeijan malli. Syylinki imee tehokkaasti sukista tulevan kosteuden ja pitää alla olevat villasukat kuivina ja lämpiminä. Sisäpinnan polyesteri-vuori siirtää kosteuden ulkopinnan puuvillakuoreen. Kun sitten pääset nuotion..
Hinta: 9.95 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »